Дія активних компонентів |
Ферментовані рослинні екстракти зерен, лікарських рослин, фруктів та овочів, джерело рослинних ферментів (яблуко, грейпфрут, лимон, буряк, ріпа, гарбуз, шпинат, кукурудза, квасоля, ячмінь, ревінь, корінь солодки, фенхель, золототисячник, насіння кропу, трава материнки) прискорюють процеси травлення і засвоєння їжі, забезпечують організм необхідним набором рослинних ферментів для розщеплення та засвоєння білків, жирів, вуглеводів і клітковини. Допомагають знизити вагу, покращити процеси травлення, підтримати здоров’я підшлункової залози і зменшити вуглеводне навантаження. Дружні до мікробіому кишечника, слизових оболонок і шкіри. Попереджають розвиток інсулінорезистентності та цукрового діабету 1-го і 2-го типів.
Екстракт лушпиння білої квасолі
Сприяє здоровому і швидкому обміну речовин, підвищує вироблення ферментів і гормонів, що сприяє схудненню. Активні речовини, що містяться в лушпинні, стимулюють секрецію інсуліну, зменшують цукрове навантаження на підшлункову залозу і покращують її функціональність.
Активна речовина екстракту фазеоламін гальмує активність ферменту альфа-амілази щодо розщеплення крохмалистих речовин. Уповільнює всмоктуванню швидких вуглеводів кишечником, що дозволяє знизити концентрацію глюкози, надлишок якої осідає у вигляді жиру та «поганого» холестерину, та контролює вміст цукру в крові.
Екстракт салації
Застосовується для контролю рівня цукру в крові. Основними активними речовинами екстракту є салацінол, коталанол, понкоранол, а також ксантоновий глікозид мангиферин. Пригнічення діяльності кишкових ферментів (альфа-глюкозидази й альфа-амілази) затримує всмоктування глюкози в кров і пригнічує гіперглікемію після їди, що значно покращує глікемічний контроль. У кишечнику під час перетравлення їжі всі ці сполуки мають властивість пригнічувати активність альфа-глюкозидази, тобто знижують утворення простих вуглеводів, а також можуть перешкоджати всмоктуванню простих вуглеводів із їжі. Мангиферин є найбільш потужним інгібітором цукрози. Екстракт салації пов’язаний із посиленням відчуття ситості, що зменшує бажання переїдати. Завдяки потужним антиоксидантним властивостям салація пригнічує активність ферменту ліпази, знижує швидкість всмоктування жирів після їди. Екстракт салації має протизапальні властивості, які допомогають полегшити біль і зменшити прояви набрякового синдрому в тілі.
Екстракт Gymnema Sylvestre
Гімнема (Джимнема) Сільвестра – рослина, яка століттями використовується для нормалізації рівня цукру в крові, зменшення апетиту й втрати ваги. Нормалізує вуглеводний обмін, підтримує здоровий метаболізм глюкози, підвищує схильність клітин до власного інсуліну, активує ферменти, необхідні для розщеплення глюкози. Джимнемова кислота, потрапляючи на язик, блокує рецептори, які відповідають за відчуття насолоди. Екстракт знижує всмоктування глюкози та олеїнової кислоти в кишечнику і зменшує почуття голоду, тому він рекомендується для корекції ваги тіла, а також для лікування аліментарного ожиріння.
Екстракт Джимнеми сприяє відновленню клітин підшлункової залози, підвищує утворення інсуліну і чутливість клітин до нього, стимулює активність ферментів, що беруть участь у метаболізмі глюкози, пригнічує всмоктування швидких цукрів і крохмалю в кишечнику. Джимнема сприяє регенерації бета-клітин (острівки Лангерганса) у хворих на цукровий діабет 2-го типу. Вживання екстракту Джимнеми показане при метаболічному синдромі, цукровому діабеті для нормалізації вуглеводного та жирового обмінів і втрати зайвих кілограмів.
Екстракт листя шовковиці
Екстракт є потужним природним засобом, який має численні переваги для здоров’я, зокрема антиоксидантні, протизапальні та імуностимулювальні властивості. Він привернув значну увагу завдяки своєму потенціалу сприяти зниженню ваги та контролю рівня цукру в крові, що робить його цінною добавкою для людей із діабетом або тих, хто прагне досягти оптимального здоров’я. Екстракт листя тутового дерева містить особливу речовину 1-деоксинойіриміцин (DNJ), яка пригнічує розщеплення вуглеводів, що потрапляють в організм під час їди. Він інактивує ферменти, що метаболізують глюкозу, пригнічує активність дисахаридів і перешкоджає їхньому всмоктуванню у тонкому кишечнику. Поліфеноли шовковиці та полісахарид листя шовковиці стимулюють бета-клітини до вироблення інсуліну, а інсулін зі свого боку може сприяти використанню цукру клітинами, синтезу глікогену в печінці та покращенню метаболізму цукру, а також, зрештою, зменшити піковий рівень глюкози в крові після прийому їди й стабілізувати рівень глюкози в крові натщесерце. Екстракт листя шовковиці допомагає знизити рівень холестерину та кров’яний тиск, покращуючи загальний стан серцево-судинної системи.
Екстракт насіння африканського манго
Забезпечує тривалий ліполіз (спалювання жиру) як у зонах накопичення підшкірної клітковини, так і в місцях відкладання вісцерального жиру і допомагає позбутися зайвих кілограмів назавжди. Компонент містить рослинну клітковину та покращує процес травлення, долає закреп і сприяє швидкому насиченню їжею. Не тільки пригнічує апетит, а й регулює вміст у крові гормону лептину, що відповідає за виникнення почуття голоду. Нормалізує рівень цукру в крові, знижує холестерин. Містить велику кількість вітамінів і мінералів.
Екстракт банаби
У листі банаби міститься галова кислота, яка бореться з надмірним апетитом, допомагає знизити зайву вагу, розщеплюючи жирові клітини. Контролює рівень холестерину. Також у складі екстракту міститься коросолєва кислота, що нормалізує рівень глюкози в крові й допомагає ефективно використовувати інсулін в організмі. Активізує доставку поживних речовин до серцевого м'яза. Має антиоксидантну дію, захищаючи клітини від руйнування вільними радикалами. Володіє протизапальними і протигрибковими властивостями.
Екстракт чорного імбиру
Прискорює енергетичний обмін в організмі. За допомогою ефірних олій активує процеси розщеплення та спалювання жиру, виводить шкідливий холестерин, зайву рідину, шлаки. Багатий на клітковину, амінокислоти, а також вітаміни А, С, В1 і В2. Підвищує активність травних ферментів, як-от ліпаза, амілаза та трипсин, які покращують процеси перетравлення та засвоєння їжі. Екстракт імбиру продемонстрував антиоксидантні та протизапальні властивості, які, в основному, пояснюються вмістом у ньому гінгеролу, шогаолу та флавоноїдів.
Гамма-аміномасляна кислота (20 мг)
Відповідає за нормалізацію режиму сну і безсоння, усунення психічного збудження. Регулює метаболізм гормонів, які формують харчові звички людини. Рецептори ГАМК знаходяться у великій кількості в гіпоталамусі, бета-клітинах підшлункової залози, яка зі свого боку бере участь у переданні сигналів між клітинами острівцевого апарату, і в слизовій шлунка та кишечника.
Нові дослідження показали, що гіпоталамус мозку містить основні зони, які контролюють споживання їжі й витрату енергії. У них знаходиться більшість нейронів, що беруть участь у харчуванні і контролі ваги тіла. Гамма-аміномасляна кислота (ГАМК) є домінувальним нейромедіатором у гіпоталамусі, впливаючи на рецептори. Гальмівний нейротрансмітер ГАМК допомагає забезпечити організм енергією для функціонування, контролюючи відчуття голоду і сигналізуючи про насичення. Коли людина наїдається, ГАМК блокує сигнал голоду, щоб не було переїдання.
Основні переваги застосування ГАМК:
- Значне підвищення в крові концентрації гормону росту (соматотропіну).
- Зниження рівня гормону стресу (кортизолу).
- Активізація спалювання підшкірного жиру.
- Поліпшення тканинного «дихання» і засвоєння глюкози
L-орнітин (5 мг) та L-аргінін (5 мг)
Орнітин і аргінін прискорюють обмінні процеси, що розщеплюють жирові запаси і додають більше енергії, а також є дуже корисними для відновлення клітин печінки та підтримки здоров’я репродуктивної системи. Аргінін допомагає тілу виробляти головний гормон стрункості соматотропін, завдяки якому стрімко втрачається вага.
Капсаїцин (1 мг)
Дозволяє нормалізувати кислотність шлунку і харчові процеси, сприяє виробленню ферментів, що беруть участь у спалюванні жирів, і прискорює обмін речовин в організмі. Він є обов’язковим для вживання тим, хто прагне знизити вагу. Згідно з результатами чисельних досліджень, капсаїцин збільшує активність мітохондрій, які виробляють іще більше енергії для забезпечення нормальної жіттєдіяльності клітин. |
Склад |
Ферментовані рослинні екстракти зерен, лікарських рослин, фруктів та овочів, джерело рослинних ферментів (яблуко, грейпфрут, лимон, буряк, ріпа, гарбуз, шпинат, кукурудза, квасоля, ячмінь, ревінь, корінь солодки, фенхель, золототисячник, насіння кропу, трава материнки), екстракт білої квасолі, екстракт салації, екстракт Gymnema Sylvestre, екстракт листя шовковиці, екстракт насіння африканського манго, екстракт банаби, екстракт чорного імбиру, гамма-аміномасляна кислота (20 мг), L-орнітин (5 мг), L-аргінін (5 мг), капсаїцин (1 мг). |