Дія активних компонентів |
Спіруліна
Водорість містить у собі 70% білка, у великій кількості омега-3, вітаміни, мінерали та багато біологічно активних речовин:
- фікоціанін, що запобігає або сповільнює розвиток злоякісних пухлин, має імуномодулювальні властивості, активізує лімфоцитоз, бере участь у синтезі більшості ферментів;
- ентеросорбувальні альгінати – детоксикація шлунково-кишкового тракту;
- полісахариди імуліни, здатні активізувати моноцити й макрофаги людини, підвищувати синтез РНК бета-інтерлейкіну і фактору некрозу пухлин;
- вітамін F, бета-ліноленова кислота, яка сприяє утворенню простагландину, гамма-ліноленова кислота — попередник простагландинів, впливає на потенцію, лібідо, молочну продуктивність годувальниць, розвиток тканин мозку;
- вітамін Е, що стимулює імунну систему, регулює активність ферментів;
- сірчанокислий цефалотин — антиген у боротьбі зі СНІДом, а також сульфоліпід, який активізує імунну систему;
- холінестераза – прискорює передачу нервових імпульсів, підсилює вищу мозкову діяльність;
- неідентифікована речовина — «фактор контролю росту», що керує процесами росту і розвитку клітин;
- нуклеїн – бактерицидна дія. Підвищує опірність організму до згубних бактерій та вірусів. За даними ВООЗ та Продовольчої організації ООН, тривале вживання спіруліни не викликає побічних явищ та захищає майже від 300 патологій, діє комплексно: посилює імунну систему, зміцнює організм, підвищує його опірність гострим респіраторним хворобам і вірусам грипу, нормалізує обмін речовин, зменшує надмірну масу тіла, усуває порушення метаболізму та знижує втому, підвищує витривалість, забезпечує швидке відновлення організму при великих фізичних і розумових навантаженнях. Зелена кава (зерна)
Тонізує нервову систему, завдяки кофеїну дарує бадьорість. У зовнішній оболонці зерна міститься 7% хлорогенової кислоти від загальної маси кожної зернини. Ця речовина присутня тільки у складі зеленої необсмаженої кави, а при обсмажуванні руйнується. Саме хлорогенова кислота сприяє розщепленню жирів в організмі людини, але лише в тому випадку, коли витрачається енергія, тобто при фізичних навантаженнях. Хлорогенова кислота – антиоксидант, що сприяє відновленню пошкоджених структур на клітинному рівні, нормалізує травлення та зменшує вагу. Женьшень (коріння)
Носієм фармакологічної дії женьшеню є складний комплекс близьких за своїми властивостями глікозидів. Встановлено, що женьшень діє як синергіст психостимуляторів і є фізіологічним антагоністом барбітуратів (снодійних засобів), етилового спирту. Посилює процеси збудження в нейронах кори та в стовбурових відділах головного мозку й покращує рефлекторну діяльність. Женьшень посилює працездатність і зменшує втому при великих фізичних навантаженнях і стресі. В малих дозах він посилює збудження і знижує гальмівні процеси, стимулює синтез РНК, ДНК, білка та глюкокортикоїдів. Застосовується для лікування і профілактики різних захворювань центральної нервової системи, для підвищення рівня працездатності організму та його опірності щодо стресових ситуацій. Женьшень — це адаптогенний загальнотонізувальний засіб. Родіола рожева
Астенія, гіпотонія, невроз і занепад сил зникають при вживанні родіоли. Коріння містить салідрозид, флавоноїди та органічні кислоти, які регулюють обмін речовин, укріплюють стінки судин, підвищують опірність організму проти вірусних та бактеріальних захворювань. Салідрозид захищає нервові клітини й підвищує активність мозку. Стевія
Глікозиди стевії є цукрозамінниками, які сприяють зниженню цукрового навантаження на клітини підшлункової залози. Підвищення цукру є однією з причин хронічної втоми та сонливості. Нормалізує вуглеводний обмін, сприяє виробленню глікогену, який є носієм енергії. Стевіозиди прискорюють регенерацію тканин і зміцнюють загальний імунітет. Лимонник китайський (плоди)
У рослині міститься природний стимулятор — схізандрин, який усуває фізичну та розумову перевтому, посилює гостроту зору, запобігає розвитку астенічних і астенодепресивних станів, збільшує адаптогенні властивості організму. Тіамін
Вітамін В1 активує розумову та фізичну активність, підвищує когнітивні функції, захищає від нервових зривів і апатії. Завдяки тіаміну покращується об’єм та міцність м’язів. Рибофлавін
Вітамін В2 впливає на синтез внутрішнього антиоксиданту глутатіону, що захищає клітини від руйнування, негативного впливу вільних радикалів. Глутатіон прискорює вироблення життєво необхідної енергії. Піридоксин
Бере участь у більш ніж 100 метаболічних реакціях, тому дуже важливий для покращення обміну речовин. Він підвищує рівень енергії та працездатності, впливає на рівень гемоглобіну, що забезпечує збагачення клітин киснем та усунення млявості й сонливості. Аскорбінова кислота
Вітамін С підсилює активність імунних клітин, захищає від вірусних і бактеріальних захворювань, загострень хронічних хвороб, які частішають при хронічній втомі. Склад доповнюють пророщені зерна злакових культур (вівса, пшениці, кукурудзи). Вони є джерелом білків, амінокислот, вітамінів, мікроелементів, ферментів, фітогормонів і простих вуглеводів у біологічно активних та легкодоступних формах, які допомагають надати енергійність і подовжити молодість. |