Дія активних компонентів |
Молозиво
Молозиво – це спеціальний секрет, який виділяється з молочних залоз після пологів до появи молока. Продукт отримують від корів. За своїм складом він повністю ідентичній жіночому, але містить більшу концентрацію компонентів. Головне завдання молозива – формування первинного імунітету у малюка та налагодження роботи травного тракту. Містить альбумін, імуноглобуліни, багато вітамінів і мікроелементів. Альбумін є білком, здатним зв’язувати важкі метали, бактеріальні токсини, шкідливі продукти обміну речовин. Крім того, альбумін покращує циркуляцію крові, що прискорює потрапляння захисних клітин до місць запалення. Імуноглобуліни з’єднуються з патогенами (вірусами, бактеріями, грибками) та знешкоджують їх. Молозиво містить пребіотики, які покращують мікрофлору кишечника, відповідальну за імунітет людини. Для дорослої людини компонент є біостимулятором імунітету. Кордицепс
Гриб, який паразитує на комахах. Головні активні речовини — кордицепін, кордицепова кислота й полісахариди, що є чудовими імуномодуляторами. Кордицепін перешкоджає росту ракових клітин, нормалізує імунний відгук при аутоімунних захворюваннях, пригнічує розмноження вірусів і бактерій. Кордицепова кислота – похідне хінної кислоти – здатна знижувати рівень холестерину, що налагоджує кровообіг та прискорює реакцію імунітету на вторгнення. Полісахариди покращують синтез фагоцитів – клітин, що переміщуються по тканинах, знаходять чужорідні клітини та знищують їх. Стимулюють роботу клітин Купфера печінки, які утилізують застарілі клітини крові. Дослідження підтвердили протизапальну дію кордицепсу за силою, близькою до стероїдів. Шиїтаке
Східноазіатський гриб містить глюкани, які стимулюють клітинний (клітини кілери та макрофаги) та гуморальний імунітет (антитіла до патогенів). Це прискорює реакцію організму на чужорідні об’єкти, їхню деактивацію. Мікроб не встигає розмножитися та викликати хворобу. У клітинних стінках грибу міститься хітозан. Він здійснює протимікробну й протипухлинну активність. Омела біла
До складу омели входять нейромедіатори, що регулюють процеси збудження та гальмування у нервовій системі. Під їхнім впливом розширюються судини, покращуючи кровообіг, посилюється скорочення гладенької мускулатури, що прискорює виведення токсинів і патогенів зі стулом, сечею, мокротинням, а це в свою чергу сприяє одужанню. Листя омели містить хлорогенову кислоту, яка згубна для вірусів герпесу та бацил стафілококу. Бета-каротин
Бере участь у синтезі інтерферону – речовини, що зупиняє зараження клітин організму, розмноження й розповсюдження бактерій та вірусів. Цинк бісгліцинат
Прискорює дозрівання Т-лімфоцитів. За відсутності мікроелементу макрофаги та кілери стають млявими, знижується їхня активність. Склад доповнюють пророщені зерна злакових культур (вівса, пшениці, кукурудзи). Вони є джерелом білків, амінокислот, вітамінів, мікроелементів, ферментів, фітогормонів і простих вуглеводів у біологічно активних та легкодоступних формах, які допомагають налагодити процеси обміну речовин і посилити здатність протистояти інфекціям. |