Призначення |
Для сприяння здорового розвитку та функціонування мозку, нервової, серцево-судинної, імунної систем, зниження рівня холестерину в крові та ризику тромбоутворення, зниження ризику інфаркту міокарда та інсульту, профілактики атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії, вторинної профілактики інфаркту міокарда, покращення пам’яті, стану шкіри, при дієтах для корекції маси тіла. Має антиоксидантні властивості. |
Дія активних компонентів |
Дія комплексу пов'язана з лінолевою, ліноленовою, гамма-ліноленовою, докозагексаєновою, ейкозапентаєновою та арахідоновою кислотами. Посилює їхні властивості великий перелік вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Риб'ячий жир із м'яса тунця, країна походження – Ісландія
Жир видобувається із м'яса холодноводих видів дикого тунця. У м'ясі цих риб жиру міститься до 19%, з них – до 35% ненасичених жирних кислот омега-3 двох видів: докозагексаєнова (25,5%) та ейкозапентаєнова (6,6%). Ці кислоти майже не виробляються в організмі людини, тому їхнє надходження з їжею життєво необхідне. Джерелом ДГК та ЕПК є лише тваринна їжа. Тунець містить омега в ідеальному пропорційному співвідношенні, тому жир особливо цінний. ДГК та ЕПК працюють у комплексі, попереджаючи аномалії внутрішньоутробного розвитку та подовжують життя. Це відбувається завдяки впливу на роботу мозку, імунітету, рівень запалення, рівень холестерину, цілісність та роботу клітин усіх органів і систем. ДГК входить до складу клітинних оболонок, впливає на їхню проникність, захищає від пошкоджень. ЕПК бере участь у передачі нервових імпульсів. Омега-3 здатні знижувати кількість холестерину в організмі. ДГК зупиняє появу нових адипоцитів, накопичення жиру в уже наявних і надалі ініціює їхній апоптоз. ЕПК затримує синтез тригліцеридів у печінці, підвищує активність ферментів, що їх розщеплюють. У комплексі кислоти здатні скорочувати кількість шкідливих тригліцеридів у крові максимум на 45%. Додатково кислоти пригнічують вироблення стимуляторів агрегації тромбоцитів та звуження судин – тромбоксанів. Це є потужною профілактикою захворювань серця та судин. Омега-3 знижують рівень запальних простагландинів і стимулюють синтез протизапальних. У жирі тунця містяться вітаміни А та D3, котрі є важливими для зміцнення імунітету, зору, кісткової системи. Тригліцериди легко емульгуються в кишечнику та швидко засвоюються. Олія льону
Містить ще один важливий вид омега-3 – незамінну альфа-ліноленову та гамма-ліноленову кислоти. Організмом АЛК не виробляється, з нею в дуже малих кількостях синтезуються інші кислоти омега-3 (15% від потреби). Без її надходження нормальне функціонування організму порушується. АЛК необхідна для забезпечення енергетичних потреб клітин. Вона збільшує працездатність, витривалість, відновлює сили після навантажень, а також бере участь у формуванні захисного бар`єру шкіри: перешкоджає втраті вологи, захищає від УФ-променів, надмірної пігментації та лущення. У складі олії є кислоти омега-6 (лінолева) та омега-9 (олеїнова), які корисні для покращення кровообігу. Олія також насичена вітамінами Е та К, які активізують клітинне дихання. Олія гарбузового насіння
Гарбузова олія містить ефірні олії, фосфоліпіди, токофероли, каротиноїди, пектини, стерини, вітаміни А, Е і F, селен. Олія багата на поліненасичені жирні кислоти й цинк, корисна для шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчного міхура, нормалізує кислотність кишечника та має м'який проносний ефект. Цинк необхідний для роботи підшлункової залози, чоловічої сечостатевої системи й посилення захисної функції імунітету.
Містить так званий вітамін F – комплекс із арахідонової, лінолевої та гамма-ліноленової (омега-6) ненасичених кислот із протихолестериновою дією. Комплекс має одночасно гормоно- і вітаміноподібну дію. Перша пов'язана з тим, що за наявності особливих ферментів ці сполуки можуть перетворюватися на простагландини, які здатні знімати протизапальні й алергічні реакції та зменшувати силу і частоту нападів бронхіальної астми та хронічного обструктивного захворювання легень. Простагландини, утворені саме з арахідонової кислоти, мають сильну протизапальну дію, забезпечуючи швидке загоєння тканин різних органів і регулюючи в жінок менструальний цикл, а також потрібні для скорочення матки під час пологів. Кислоти омега-6 входять до складу фосфоліпідів клітинних мембран і беруть участь у клітинному диханні.
Крім високого вмісту поліненасичених кислот, гарбузова олія багата на каротиноїди та вітамін Е, які позитивно впливають на формування, підтримку й захист гідроліпідної мантії шкіри. Вітамін Е також важливий для підтримки репродуктивної функції в жінок та регуляції гормонального обміну. Олія зародків пшениці
Містить всі три групи ненасичених жирних кислот у великій кількості (70% від складу олії), з яких лінолевої найбільше. Кислота захищає клітинні мембрани, метаболізується в організмі у простагландин E1, що здатний розширювати кровоносні судини та розслабляти гладеньку мускулатуру, усуваючи спазми, знижуючи тиск і нормалізуючи кровообіг. Олія пшениці – джерело більшості жиророзчинних вітамінів і життєво важливих мікроелементів, тому допомагає нормалізувати обмін речовин, полегшити перебіг хронічних захворювань, прискорити одужання, подовжити молодість. Протизапальні (алантоїн), антиоксидантні та імуномодулювальні (сквален, октакозанол) сполуки посилюють оздоровлювальну й омолоджувальну дію.
Комплекс Омега+ є ефективним при захворюваннях центральної і периферичної нервової системи, для підвищення стійкості організму до стресу, при безсонні, а також у складі комплексної програми боротьби з надмірною вагою та комплексного очищення організму від шлаків, токсинів і солей важких металів. |